Nieuws

11-03-2020, BELANGRIJKE INFORMATIE: De Nederlandse regering heeft vanmiddag (12 maart) op advies van het RIVM beslist dat evenementen van meer dan 100 personen NIET mogen doorgaan in verband met het Corona-virus. Tot onze grote spijt betekent dit dat we onze Dogshow KV Rijnland van 21 & 22 maart moeten afgelasten. Wij vragen uw begrip voor de ontstane situatie. Gezien het korte tijdsbestek waarin we deze beslissing hebben vernomen, kunnen we voorlopig geen informatie verstrekken over de verdere afhandeling. Gelieve ons de nodige tijd te geven om de nodige verdere stappen voor te bereiden.

Bestuur van KV Rijnland

10-03-2020,  Verklaring van de Raad van Beheer

https://www.houdenvanhonden.nl/nieuws/maatregelen-coronavirus-komende-activiteiten/

Raad van Beheer en komende activiteiten

De Raad van Beheer volgt het advies en richtlijnen vanuit de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu omtrent het coronavirus in Nederland. Wij ontvangen vragen omtrent de geplande evenementen, zoals lezingen en hondententoonstellingen. Zolang er geen negatief advies is omtrent de organisatie en deelname van/aan deze evenementen zullen de geplande evenementen doorgang vinden. Wij verzoeken alle deelnemers en officials de onderstaande maatregelen in acht te nemen. Wij verzoeken u de actuele informatie vanuit het RIVM te volgen.

  • Stop met handen schudden
  • Goed je handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken
  • Deze algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan
  • Personen die ziekteverschijnselen vertonen, griepverschijnselen en/of zicht niet fit voelen worden dringend verzocht thuis te blijven

Raad van Beheer (houden van honden)

05-03-2020, Door de aanhoudende verspreiding van het corona-virus heeft het bestuur van Dogshow Rijnland besloten om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. De ringen worden allemaal uitgerust met desinfecteermiddel bestemd voor de keurmeester en ringmedewerkers.

In de ringen wordt het door de FCI geadviseerde protocol gevolgd. Dit betekent geen handen schudden. Het openen van de bek van de hond, bij het tonen van het gebit, wordt door de exposant i.p.v. de keurmeester gedaan.

Het bestuur van de Dogshow Rijnland houdt de situatie scherp in de gaten. Als hier veranderingen in komen houden wij u op de hoogte.

01-03-2020, Voor de Dalmatische hond wordt keurmeester Kersbergen, A.C.M. vervangen door keurmeester Doedijns, A.R.