Ringtraining

Wilt u met uw hond naar een tentoonstelling of clubmatch? Dan is het aan te bevelen met uw hond te komen oefenen op het gedrag en de presentatie in de ring. De ringtraining, ook wel showtraining genoemd, wordt verzorgd elke 2 weken, op donderdagavond, in de grote zaal van het Clubhuis ‘Ons Huis’ in Zoeterwoude Dorp. Kijk voor de exacte data op de website.

Ringtraining is niet alleen voor de beginnende exposant. Ook de ervaren exposant zal regelmatig naar de ringtraining komen om zijn honden te laten wennen aan het gedrag in de ring van andere honden en mensen. Hond en baasje komen trainen om tijdens een hondenshow zo optimaal mogelijke presentatie te geven aan de keurmeester.

Van pup af aan kan worden aangeleerd hoe de hond in de showring het beste gepresenteerd wordt om zijn specifieke kenmerken goed uit te laten komen. Het juiste tempo van lopen met de hond is erg belangrijk: een kleine hond moet in een ander tempo lopen voor het oog van de keurmeester dan bijvoorbeeld een veel grotere hond zoals bijv. een windhond.

Daarnaast moet de hond leren dat hij/zij door de keurmeester betast wordt: bijv. de ribbenkast, nek, rug en staart. En de keurmeester wil het gebit zien. Deze onderdelen oefenen we op deze donderdagavonden. We trainen in 3 groepen naar grootte van de honden. Om 19.00 uur starten we met de kleine rassen, om 19.45 uur met de middelgrote honden en om 20.30 – 21.15 uur met de grote hondenrassen.

U kunt instromen wanneer het past in uw agenda. Het is niet verplicht om meerdere lessen achter elkaar te volgen. Zeer handig als u bijvoorbeeld voor een show nog even de kennis of routine wilt opfrissen. Wij stellen het zeer op prijs als wij van te voren weten dat u komt. Telefonisch kunt u ons bereiken via 071-5318232 of via de mail: tentoonstelling@kvrijnland.nl

De kosten per les bedragen €6,- Deze worden per les contant afgerekend. Tevens bieden wij de gelegenheid een strippenkaart aan te schaffen, € 25,- voor 5 lessen. U mag komen wanneer u wilt.

U en uw hond(en) zijn welkom op de locatie ‘Ons Huis’, Kosterspad 3  2381 BN te Zoeterwoude Dorp. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Het is altijd gezellig; de mensen vinden elkaar op hun grootste hobby: de honden.

Leni Nieuwenburg, keurmeester

001 002

(bovenstaande foto’s zijn van onze jaarlijkse Internationale Tentoonstelling, editie 2016)