Toorn, mevr. W.F. van der

Toorn, mevr. W.F. van der

Ik ben Cisca van der Toorn, geboren 19 maart 1959 in Scheveningen.

Zo’n 32 jaar geleden haalden we een hond uit het asiel: een kruising Deerhound/Groenendaeler. Later gevolgd door een kruising Podenco/Herder, vervolgens een kruising Whippet/Greyhound en daarna een Greyhound, allen uit het asiel.

Gegrepen door het lieve, aanhankelijke en in huis rustige windhondenkarakter konden we de verleiding niet weerstaan en kwamen er 2 Whippet pups in huis.

En waarom Whippets?:“ Dat is toch vanzelfsprekend voor een ieder die dit mooie ras kent”.

Mijn interesse en liefde voor het windhondenras is erg groot. We leven nu al geruime tijd samen met windhonden waarvan meerdere Whippets en Chart Polski’s en hebben onder de kennelnaam “Faithful Hollandia” 7 nestjes Whippets gehad, prachtige gebeurtenissen!

Doordat ik veel shows bezocht, raakte ik erg geïnteresseerd in het voorbrengen, beoordelen en keuren van Whippets en de andere windhonden.

In 2008 ben ik geslaagd voor het rasexamen van de Whippet en in 2018 voor mijn 2e ras het Italiaanse Windhondje. In de kynologie ben ik actief als exposant, fokster en keurmeester.

Mijn interesse gaat ook naar de windhondenrennen-en coursing. Ik ben trots dat mijn Whippets goed presteren tijdens de coursing en de show.

Verder breng ik veel vrije tijd door op Texel samen met mijn man en de honden. Een geweldig eiland voor ons en de honden.

Ik vind het een eer om de Whippets en Italiaanse Windhondjes te mogen keuren tijdens de Int. Dogshow KV Rijnland en de organisatie bedanken voor de uitnodiging.

Ik hoop er met u allen een fijne en gezellige dag van te maken.