Swysen, mrs. C.

Swysen, mrs. C.

België

Mijn naam is Carin Swysen en woon samen met mijn echtgenoot en onze teckels in Sint-Katelijne-Waver (B).

Honden zijn een rode draad in mijn leven en vanaf mijn geboorte maakten ze deel uit van ons gezin. De passie voor mijn ras de teckel komt van mijn grootmoeder die altijd vergezeld was van twee korthaar standaard teckels.

In 1997, na lang wachten wegens beroepsbezigheden, kochten we eindelijk onze eerste ruwharige dwergteckel en wilden we ook eens deelnemen aan een hondententoonstelling. Het resultaat mocht er zijn en zowel mijn echtgenoot als ikzelf werden besmet met het kynologenvirus.

Ons leven verznderde compleet en werden lid van rasclubs in binnen- en buitenland alsook van kynologenverenigingen.

We namen deel aan zowel shows als jachtproeven en zetten ons in het het verenigingsleven. Hebben altijd show en werk weten te combineren met verschillende multi-kampioenen als reultaat.

De volgende stap was een nestje fokken en de kennelnaam “vom Jamnikhaus” werd een feit. Ondertussen ging ik mij verder verdiepen in de kynologie en volgde de cursus Algemene Kynologische Kennis en examens werden afgelegd. Sinds 2014 ben ik benoemd als FCI-keurmeester. Heb pok examens afgelegd