Manders, dhr. Drs. Ing. E.C.A.M.

Manders, dhr. Drs. Ing. E.C.A.M.

Nederland

Ik ben opgegroeid met honden en het fokken ervan. Mijn oma had Pekinezen en Poedels die op show kwamen en opa had Boeviers. En thuis hebben we verschillende rassen gehad (Witte kleine Kees, Langhaar Teckel, Chow Chow, Ierse Setter, Schotse Herdershond, Yorshire Terrier en Maltezer). De Maltezer is echter het ras geweest waar het showen en fokken mee gestart is. Toen ik 7 was kreeg ik mijn eerste Maltezer en vanuit daar is de hobby uit de hand gelopen. Na een aantal jaar kwam het eerste nestje en weer later gingen we showen. Inmiddels heb ik dit bijzondere ras al 36 jaar en is mijn kennel al 26 jaar geleden ingeschreven. Ik heb meerdere nationale en internationale kampioenen gefokt en door heel Europa geshowd. Inmiddels fok en show ik een heel stuk minder al vind ik het nog steeds leuk en hoop ik deze passie door te geven aan mijn kinderen.
In 2002 ben ik keurmeester geworden en inmiddels keur ik heel groep 9, bijna heel groep 5 en een aantal rassen in groep 3.

Naast het showen, fokken en keuren ben ik bestuurlijk actief en heb daarnaast een uitdagende internationale baan.